Castellum

Castellum kontaktade oss för att skapa en ny mötesplats i Ideon-området i norra Lund. I det luftiga atrium som bildas mellan fyra huskroppar passerar åtskilliga anställda dagligen till de många teknikföretag som huserar i fastigheterna och området. En zon som skulle kunna användas morgon, lunch, kväll. Valet föll på att skapa en ”torgkänsla” i mitten med kompletterande sittningar för både avskildhet eller möte med hög eller låg sittning. Att medvetet stänga av mittstråket för att få de besökande finna nya möjligheter till att använda rummet visade sig vara en toppen idé. Färgpaletten går i jordnära toner och en mix av former på fåtöljer och soffor för att ta bort en liksidig känsla. Idag utnyttjas atriet som fått namnet ”Edisonsquare” på ett helt nytt sätt, givit energi samt skapat en sammanlänkning mellan huskropparna. En väldigt lyckad förvandling helt enkelt!

Castellum-3020-Web.jpg
I det luftiga atrium som bildas mellan fyra huskroppar passerar åtskilliga anställda dagligen till de många teknikföretag som huserar i fastigheterna och området.

I det luftiga atrium som bildas mellan fyra huskroppar passerar åtskilliga anställda dagligen till de många teknikföretag som huserar i fastigheterna och området.

Castellum-3060-Web.jpg
Castellum-3051-Web.jpg
 Färgpaletten går i jordnära toner och en mix av former på fåtöljer och soffor för att ta bort en liksidig känsla.

Färgpaletten går i jordnära toner och en mix av former på fåtöljer och soffor för att ta bort en liksidig känsla.

Castellum-3086-Web.jpg